XX | Hero | VI24 | News | Rijk Zwaan introduces first tomato varieties \ToBRFV

Haberler - 08-12-2022

Rijk Zwaan ToBRFV'ye karşı yüksek dirençli ilk domates çeşitlerini piyasaya sürdü

Domates Kahverengi Buruşukluk Meyve Virüsü (ToBRFV), dünya çapında domates yetiştiriciliğinde büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Rijk Zwaan'ın araştırma ekibi, ToBRFV'ye karşı yüksek direnç seviyesi ile sonuçlanan yeni, benzersiz bir genetik buldu.

HR ToBRFV - Rugose Defense

Kısa bir süre sonra ıslahçılarımız, dünya çapındaki tüm ıslah programlarında dayanıklı çeşitler geliştirmeye başladılar ve ve bu çeşitleri tarımsal özelliklerini değerlendirmek için üreticilerle birlikte kapsamlı  bir şekilde test ettiler. Rijk Zwaan şimdi üreticilere mini plum, salkım cherry, kokteyl ve orta irilikte salkım domates çeşitleri dahil olmak üzere Rugose Defence etiketi altında en iyi performans gösteren hibritleri sunuyor.

Tüm ticari anaçlarla uyumlu

ToBRFV'ye karşı yüksek dirençli Rijk Zwaan domates çeşitleri piyasada bulunan tüm anaçlarla uyumludur.  Denemeler, anaç çeşidi Suzuka RZ'nin hem hassas hem de dayanıklı domates çeşitleri ile kombinasyon halinde güçlü performans gösterdiğini göstermiştir.

Daha fazla bilgi için iletişime geçin

Önümüzdeki dönemde Rijk Zwaan, yüksek teknolojili ve örtü altı yetiştiriciliğe uygun yeni çeşitleri tanıtmaya devam edecek. Rijk Zwaan, yüksek teknolojili tarım için ilk HR dirençli domatesleri test etmede bizi destekleyen tüm üreticilere teşekkür eder. Daha fazla bilgi almak ister misiniz? Rijk Zwaan'ın Rugose Defense sayfasını ziyaret edin ve tanıtım videosunu izleyin.